Visitas

jueves, 28 de abril de 2016

Entitat col·laboradora: Fundació banc dels aliments de Barcelona
El banc dels aliments de Barcelona és una xarxa d'organitzacions no governamentals que tenen la finalitat de recuperar tots aquells aliments que no són susceptibles de comercialització, però que es poden consumir, per tal de distribuir-los entre les persones més necessitades.

El repartiment d'aliments es fa gratuïtament a través d'entitats benèfiques reconegudes, per tal de contribuïr a la sostenibilitat.

Història

El primer banc d'aliments va ser creat a Phoenix (Arizona) el 1966, per l’iniciativa de John Van Engel. El 1984 es va crear el Banc d'Aliments de París, el primer d’Europa, i el 1987 es va crear la Fundació Benèfica Banc dels Aliments de Barcelona, per Jordi Peix i Massip i Josep Miró i Ardèvol, el primer Banc d’Espanya. Actualment hi ha 200 bancs d'aliments a 17 països d'Europa.

El 2012 la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona va rebre la Creu de Sant Jordi i la Federació espanyola d'aquesta organització el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.

Objectius:


Atendre a homes i dones entre els 20 i els 50 anys de classe social mitjana/baixa. S’aten a persones que no tenen diners per comprar aliments per a ells i les seves famílies. Moltes d’aquestes persones es veuen obligades a anar a menjadors socials. El banc d’aliments reparteix menjar a aquestes persones i als menjadors socials .

 

1. La lluita contra el malbaratament i la fam: Els aliments procedeixen de la sobreproducció.
2. Els aliments es reben i es distribueixen gratuïtament.
3. La seguretat d'una distribució justa : La distribució dels aliments es fa a través d'entitats benèfiques homologades , que per la seva relació directa amb les persones necessitades poden assegurar que els aliments arribin al seu destí final .
4. Coordinació i gestió gràcies a la participació de voluntaris. Actualment comptem amb la valuosa col·laboració de més de 219 voluntaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario